Welkom

citationsWelkom op de website van het Olivaint Genootschap van België, een totaal onafhankelijk vormingscentrum over “behoorlijk bestuur” voor studenten ingeschreven aan de Belgische universiteiten en hogescholen. Het doel van de opleiding is dat de jongeren later hun professionele verantwoordelijkheden zullen vervullen met burgerzin en maatschappelijk engagement.

Sinds meer dan 60 jaar, kiest het Olivaint Genootschap ervoor om pluralistisch, multidisciplinair en meertalig te zijn. De opleiding is polyvalent en de omgangstaal is zowel Nederlands als Frans.

Het is noodzakelijk dat studenten bij de toetreding tot het Olivaint Genootschap een goede kennis van beide landstalen hebben en dat zij zich echt willen inzetten om aan de verschillende activiteiten deel te nemen. Die bestaan onder meer in tweewekelijkse themavergaderingen, het opstellen en publiceren van journalistieke opiniestukken en een jaarlijks welsprekendheidstoernooi. Het werkjaar wordt afgerond met een buitenlandse studiereis tijdens de zomer.

Om die verschillende activiteiten te ondersteunen, beschikt het Olivaint Genootschap over een netwerk van 1100 oud-leden, die bereid zijn zowel tijd als financiële middelen te investeren. Ze zetten zich in om ook nieuwe generaties studenten de kans te bieden de Olivaint opleiding te volgen, soms met onvergetelijke momenten en duurzame vriendschappen.

accueil_05_06Indien u student bent, oud-lid of gewoonweg nieuwsgierig, willen we u graag via deze website het Olivaint Genootschap verder voorstellen. We hopen dat uw interesse voor ons project dan nog toeneemt.

.

.

Het Olivaint Genoostchap van België op Facebook